Maakindustrie 4.0

Er is een radicale verandering in gang gezet waarin hele operationele stromen van maakbedrijven worden getransformeerd naar flexibile en geïndividualiseerde productie en logistiek. Deze flexibiliteit en productie zijn noodzakelijke voorwaarden om concurrerend te blijven. Het is dus tijd om jouw organisatie klaar te maken voor de aangesloten maakindustrie 4.0.

Intelligent en efficiënt

De maakindustrie 4.0 biedt eindeloze mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Met name voor relatief kleine bedrijven bieden de nieuwste ontwikkelingen mooie uitdagingen.

Productiefaciliteiten die informatie delen met werkstukken en indien nodig een technicus bellen voor hulp? Deze visie wordt werkelijkheid met de maakindustrie 4.0. De basis voor deze moderne industriële revolutie is het Internet of Things (IoT). IoT maakt continue gegevensuitwisseling tussen alle deelnemende eenheden mogelijk. Van de productierobot en het voorraadbeheer tot de microchip. Dit verbindt alle productie- en logistieke processen met elkaar waardoor onze industrie intelligenter efficiënter en duurzamer wordt.

Kleine stappen naar de slimme fabriek

Om dichter bij deze visie te komen, integreren steeds meer bedrijven slimme machines in hun productieproces. Trumpf, een van ’s werelds grootste leveranciers van gereedschapsmachines, maakt gebruik van lasersnijmachines met intelligente lenzen. Als een lens vuil wordt, stuurt deze automatisch een waarschuwing naar het onderhoudsteam. Dit bespaart het bedrijf onnodige onderhouds- en schoonmaakkosten.

Software fabrikant SAP is een stap verder gegaan in digitalisering: in de Open Integrated Factory, een autonome procesketen, informeren werkstukken de verschillende productiesystemen over hoe ze moeten worden verwerkt. De machine kan de informatie van het werkstuk registreren, verschillende versies van een bepaald product produceren en zelfs nieuwe productieprocessen leren terwijl ze dat doen.

Veiligheidslekken

Slimme machines zijn tegenwoordig niet ongebruikelijk, zelfs niet in kleine bedrijven. Volgens een onderzoek van adviesbureau BCG heeft één op de vijf Duitse bedrijven zijn eerste digitaliseringsmaatregelen reeds gelanceerd. Maar vooral kleine bedrijven zien de maakindustrie 4.0 nog steeds met scepsis aan. Hun belangrijkste reden: het gebrek aan gegevensbeveiliging. Om deze risico’s tegen te gaan, werken onderzoeksinstituten zoals het Fraunhofer-instituut aan nieuwe benaderingen van industriële veiligheid. Complexe aanvalscenario’s worden gemodelleerd in virtuele testlaboratoria om bestaande beveiligingssystemen te optimaliseren en gerichte preventiestrategieën te ontwikkelen.

Slimme training

Naast de veiligheidskloven klagen veel bedrijven ook over het gebrek aan gekwalificeerde werknemers. Omdat eenvoudige taken steeds vaker worden uitgevoerd door robots, groeit de behoefte van werknemers met zinvolle IT-expertise. In een onderzoek door de Duitse Federale Vereniging voor Informatie Technologie, Telecommunicatie en Nieuwe Media (BITKOM), meldde 94 procent van de 559 ondervraagde bedrijven dat werk in hun productieprocessen in de toekomst meer uitgebreide interdisciplinaire expertise vereist.

Gespecialiseerde maatregelen voor voortgezet onderwijs bestaan ​​al en worden in de dagelijkse praktijk gebruikt om onvoldoende gekwalificeerde werknemers te integreren in Industrie 4.0. Met slimme dataglazen worden medewerkers stapsgewijs geholpen bij het repareren van een complex systeem, terwijl slimme handschoenen de werknemer onmiddellijk op de hoogte kunnen brengen als een onderdeel verkeerd is geplaatst.