Onno de Vries

Managing Partner | Change lead

Onno de Vries (1961) is bedrijfskundige en werkt als veranderaar van managers, teams en organisaties. Een ervaren generalist die al ruim dertig jaar actief is in de B2B markt. Hij woont in Amersfoort is getrouwd en heeft 2 kinderen. Naast zijn gezin ligt zijn passie in het trainen voor en lopen van halve- en hele marathons.

Op 3 november 2013 heb ik een langgekoesterde wens vervuld. Ik heb voor het eerst in mijn leven een Marathon gelopen en wel gelijk de meest indrukwekkendste: de New York Marathon. Wat een prachtige ervaring en wat een mooi leermoment. En niet alleen voor mijzelf maar ook voor het  goede doel:  de CliniClowns. Zodat meer zieke kinderen tijdens een moeilijke tijd, toch nog kunnen spelen en plezier kunnen beleven.

Mindset

Een Marathon lopen, dat doe je niet even zomaar, daar gaat een proces van vooraf van pieken en dalen en niet alleen sportief gezien. Wat ik heb geleerd en waar ik sterker van ben geworden wil ik ook overbrengen aan anderen: mensen helpen hun dromen te ontdekken, leren hoe je met een andere mindset uit je comfortzone kunt stappen  om vervolgens door te zetten om jouw droom te realiseren.

Roer om

In 2009 heb ik het roer omgegooid en ben, na het afronden van een intensieve trainersopleiding in dat jaar, al enige jaren actief als adviseur, trainer,  coach en docent HBO bedrijfskunde. Gecombineerd met mijn ruime ervaringen in de informatica en (technische) bedrijfskunde ondersteun ik nu ondernemers en medewerkers bij het realiseren van hun zakelijke en persoonlijke doelstellingen door inzet van advies, coaching en training.

Aanpak

Het is mijn ambitie om met organisaties samen te werken aan het realiseren van hun doelstellingen, door het dichter bij elkaar brengen van management en medewerkers. Door zo gezamenlijk én succesvol te werken aan veranderingen die wel leiden tot het behalen van de gestelde doelen.  Mijn motto daarbij is: “ In omnibus respice finem”. Houd in alles het doel voor ogen.

iListen

iListen betekent voor mij de focus op waar het in samenwerkingen veelal aan schort. Luisteren. Oog en oor hebben voor elkaar en elkaar helpen en ondersteunen om doelen te realiseren. Mijn ervaring is dat verbinding maken met een ander en luisteren zonder oordeel nog niet zo makkelijk blijkt als dat wordt gedacht. En net als bij het lopen van een Marathon gaat er een heel proces aan vooraf. En wat blijkt? Zonder oordeel luisteren en op basis van een andere mindset je doelen bereiken, zijn sterk aan elkaar gerelateerd. Er is daarbij overigens geen goed of fout. Alleen een resultaat. Ik ondersteun jouw dan ook graag hierbij.

Onno is lid van de OOA: de orde van Organisatieadviseurs.