Onze visie

De visie van iListen staat voor – ik luister – als een van de belangrijkste eigenschappen voor professionals om op een betere manier in contact te komen met hun gesprekspartners. Wij geloven in betere resultaten door de continue persoonlijke ontwikkeling van professionals.

De kern en Boeien.

Onze visie is gebaseerd op twee belangrijke waarden: De kern en Boeien. Om duurzame verandering te creëren is het noodzakelijk om door te dringen tot de kern. Zo worden de ware beweegredenen van mensen en hun organisaties zichtbaar. Alleen vanuit de kern is de bereidheid tot veranderen aanwezig. Wij zijn daarin facilitair. Verandering komt immers uit jezelf en niet als het moet. Onze programma’s zorgen voor een boeiende leerervaring. Innovatieve & creatieve werkvormen geven medewerkers meer vrijheid om te leren, meer plezier en meer verdieping. Dat is de leerervaring die wel resulteert in een duurzame verandering.

Informeel en formeel leren.

De nieuwe professional leert informeel en formeel. Informeel via contacten met collega’s en ook via contacten binnen het sociale netwerk. Daarbij maken deze professionals veelvuldig gebruik van social media. Om te delen en te verkrijgen. Via het formele circuit zal de professional door zijn werkgever worden ondersteund in het verkrijgen van de juiste businesskennis en communicatieve eigenschappen. Dit gebeurt veelal door het aanbieden van blended learning. De juiste combinatie van klassikale opleiding, e-learning, coaching on the job en leren via social media.

Integrale verandering.

Naast de persoonlijke transformatie die managers en medewerkers daarbij doormaken, richten wij ons ook op organisatieveranderingen waardoor de transitie wordt geoptimaliseerd en de performance en dus de resultaten blijvend worden verbeterd. iListen gelooft daarbij dat organisaties beter presteren als haar medewerkers een hoge mate van intrinsieke motivatie hebben en zelfsturend zijn.