Direct Leadership® training

De Direct Leadership training is de meest praktische en nuttige leiderschapstraining die je kunt kiezen. Het biedt je de mogelijkheid om leiding te leren geven op een manier die tastbare resultaten oplevert en die bovendien oprecht en eerlijk is voor jezelf. Na afloop van de direct leadership training ben je in staat om jouw leiderschapsvaardigheden professioneel in te zetten in relatie tot je team, collega’s en je opdrachtgevers. De training komt in twee varianten die in verschillende combinaties in te zetten zijn. De basis online training (Engelse versie) is voor een prijs van € 598,- (ex.  BTW) direct te bestellen.

 

Over de Direct Leadership® trainingVoor wie bestemd?Het online programmaExtra coachingDirect aanmelden

Direct Leadership is een mindset

De direct leadership training leert je precies wat dagelijks operationeel leiderschap inhoudt; Leiderschap op dat moment waarop leiderschap nodig is. Met dit in gedachten moet je te allen tijde alert zijn om de kansen van leidinggeven te grijpen wanneer ze zich voordoen. Met de Direct Leiderschap mindset ben je aanwezig, zichtbaar en behulpzaam voor iedereen in je werkomgeving.

Direct Leadership is een model

Direct Leiderschap is een model dat de deliverables van de leider definieert. Deze deliverables bestaan uit 3 componenten, namelijk zeven rollen (verantwoordelijkheidsdomeinen), vier stijlen (manieren om met werknemers om te gaan) en het besef dat leiderschap moet plaatsvinden wanneer de gelegenheid zich voordoet. Met dit model:

 • Hebben individuele leiders een duidelijk beeld van hun takenpakket
 • Begrijpen leiders wat nodig is om hun werknemers te begeleiden en ondersteunen
 • Weten leiders wat er van hun verwacht wordt onafhankelijk van de situatie

Direct Leadership is een methode

Direct Leiderschap is een methode om iedere mogelijkheid om je leiderschap te tonen ook daadwerkelijk te herkennen. Daarnaast leer de dynamiek van de leiderschapsrollen en stijlen te gebruiken en selecteer je de actiestijl die past bij het moment.

Direct Leadership integreert naadloos met andere benaderingen

Effectief operationeel leiderschap is afhankelijk van begrip van de context, kennis van de motivatie- en relatievoorkeuren van mensen en integer handelen en inspireren van de leider. Maar geen van deze aspecten zal naar operationeel leiderschap worden vertaald zonder kennis van de deliverables van leiderschap zoals je dat in deze training leert. Deze unieke focus op leiderschapsprestaties betekent dat onze methode gemakkelijk en naadloos kan worden geïntegreerd met andere leiderschapsbenaderingen.

Waarom Direct Leadership is ontwikkeld

De bedenker van Direct Leadership – Karin Zastrow – is een professional die gespecialiseerd is in de organisatiedynamiek tussen leiders en werknemers. Ze besloot een leiderschapsmodel te ontwikkelen op basis van deliverables omdat ze door de jaren heen was gaan zien dat leiders opgejaagde mensen zijn die vaak kritiek krijgen omdat ze feitelijk niets opleveren.

De training is gebaseerd op haar observaties dat zonder bewustzijn en focus op wat leiders daadwerkelijk opleveren, competenties niet worden vertaald in succesvolle leiderschapshandelingen. leiderschapsresultaten zijn een combinatie van waar leiders het over hebben met hun personeel en hoe zij het doen. Leiderschapsresultaten kunnen worden beschreven in een eenvoudig matrixmodel. Alledaags leiderschap is een kwestie van reageren en handelen wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Internationaal trainingsconcept

Direct Leiderschap is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal trainingsconcept met een tekstboek, werkboekmateriaal voor leslokaaltraining, een volledig online trainingsprogramma en een profielonderzoek. De training is vertaald in 8 talen waaronder Nederlands.

Over de bedenker van deze methode

Karin Zastrow heeft ervaring met organisatie- en leiderschapsontwikkeling sinds 1983 toen zij haar eerdere studies aanvulde met een internationale MBA van INSEAD. Karin’s ervaring omvat 30 jaar training met leiders en hun personeel over de hele wereld. Ze heeft in vier verschillende delen van de wereld gewoond (Scandinavië, Frankrijk, China en Brazilië). Karin heeft gedoceeerd op verschillende business schools in China, Mexico, Portugal en Zweden.

Voor wie is dit programma ontworpen?

Deze Direct Leadership training heeft een praktische leiderschapsbenadering die elke leidinggevende ten goede zal komen en die ook aanvullend op andere leiderschapsprogramma’s kan worden gevolgd. De training is geschikt voor zowel ervaren als beginnende leidinggevenden, managers, projectleiders en hr professionals die verantwoordelijk zijn voor leiderschapstrainingen. Het programma is niet geschikt voor jou als je zoekt naar theoretische inspiratie of op zoek bent naar een training op het gebied van zelfinzicht en zelfontwikkeling.

Wat zeggen anderen over deze training

Direct Leiderschap blijkt een zeer praktisch, hands-on model te zijn dat onze middle managers initieert in de nieuwe functies waarin zij zich bevinden als leiders. Ik geloof dat deze training hen helpt met het denkproces en de benadering die nodig is in hun dagelijkse leiderschapsactiviteitenactiviteiten
Ninie WANG, CEO Pinetree Senior Care Services Ltd. China

Direct Leiderschap was voor mij een zeer goed hulpmiddel om duidelijke verwachtingen te creëren over leiderschap op verschillende niveaus van mijn organisatie
Bente BALLING, CEO van Deense arbeidsverzekeringsmaatschappij

Dit was de meest tot nadenken stemmende en leuke simulatie die ik ooit heb gespeeld in een managementtraining.
Detailhandel Dealertraining, Xi’An, China

Introductie

 • Welkom: instructie ter oriëntatie en een snelle start
 • Werkmodule: speciaal voor deze training ontworpen werkmap die je kunt downloaden

Module 1: Inzicht in Direct Leadership

Deze module geeft je een overzicht van de verschillende componenten van het direct leiderschapsmodel:

 • Leiderschapskansen
 • Leiderschap en deliverables
 • Zeven rollen van direct leiderschap
 • Vier eigentijdse leiderschapsstijlen

Module 2: Leiderschapsmogelijkheden en rollen

In module twee behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Hoe de aard van je leven afhangt van je bereidheid om de leiderschapskansen te benutten
 • De zeven generieke leiderschapsrollen en de bijkomende verantwoordelijkheden
 • Hoe je de juiste rol selecteert om duidelijk met je medewerkers te communiceren

Na deze module kun je de eerste stappen zetten om leiderschap te implementeren in je leven.

Module 3: Leiderschapsstijlen

In module drie leer je hoe je met mensen omgaat op vier duidelijk verschillende manieren die:

 • Elke leider op de werkplek van vandaag onder de knie moet hebben
 • Je moet gebruiken met verschillende doeleinden
 • Verschillende resultaten opleveren
 • Op een bepaald moment moeten worden gekozen op basis van jouw intentie

Na deze module ken je alle afzonderlijke componenten van het Direct Leadership model en ben je klaar om ze te combineren en te transformeren in een mindset en een methode die je toepast op elke mogelijke leiderschapskans.

Module 4: Rollen combineren met stijlen

In deze korte video zie je precies hoe het Direct Leadership model verandert in een Methode en Mindset waarmee je leiderschapskansen kunt pakken wanneer ze zich voordoen. Het proces gaat als volgt:

 • Catch de leiderschapskans
 • Selecteer het rolperspectief dat je wenst toe te passen
 • Kies de relevante actiestijl

Na deze module heb je enkel nog oefening nodig om de hele methode in de praktijk te kunnen gebruiken en fundamenteel je leiderschapsimpact te veranderen.

Module 5: Oefen je vaardigheden

Het gezegde “practice makes perfect” is ook van toepassing op deze leiderschapsmethode. In deze videoles krijgt je de gelegenheid om het catch – select – chosse- proces te oefenen. Je gaat aan de slag met oefeningen in leiderschapskansen die de volgende kenmerken hebben:

 • Authentieke uitdagingen die andere managers ook zijn tegengekomen
 • Typische situaties uit de leiderschapspraktijk die je zult tegenkomen
 • Weerspiegeling van de aard van direct dagelijks leiderschap
 • Keuzes die gemaakt moeten worden door direct verantwoordelijke leiders

Na afronding van de oefeningen vergelijk je jouw keuzes met die van ons en zie je hoeveel matches je hebt gehad.

Module 6: Implementatie in de praktijk

De cruciale stap na het leren van een nieuwe vaardigheid is altijd om wat je van de theorie geleerd hebt om te zetten in de praktijk. Omdat direct leiderschap zo’n groot verschil kan maken voor jezelf en jouw medewerkers, hebben we een eenvoudig 5-stappen model voor het direct implementeren van de methode:

1. Voer je normen in
2. Identificeer de huidige uitdagingen
3. Sorteer, controleer en concludeer
4. Start je plan
5. Schakel over naar de operationele modus

Module 7: Samen leiding geven

De eerdere modules hebben je geleerd hoe je een leider kunt worden die als helder en consistent wordt ervaren. Daarnaast maakt de Direct Leadership methode het gesprek tussen leiders over leiderschapskwesties eenvoudiger en efficiënter. Deze laatste module leert je hoe je direct leiderschap als een taal- en een hulpmiddel voor dat soort discussies kunt toepassen. Hierbij komen aan de orde:

 • Zaken die moeten worden aangemoedigd voor iedereen in de organisatie
 • Hoe leiders andere leiders kunnen coachen
 • Het bespreken van de organisatie van werkprocessen tussen teams

In alle gevallen is een discussie die is gericht op leiderschapsresultaten de meest vruchtbare manier van handelen.

Aanvullend coachingsprogramma

Optioneel kan gebruik worden gemaakt van het coachingsprogramma om de leerervaring in vaardigheden en gedrag te borgen en te continueren. Dit programma bestaat uit twee coachingsgesprekken, een test of assessement  en een verklarende gedragsrapportage.

 • Telefonische Intake
 • Twee coachingsgesprekken (duur coachingssessie is 1.5 uur)
 • Voorkeurstest en een verklarend rapport.

 

Meld je nu aan voor deze unieke training

Je meld je hier binnen een minuut aan voor de online training. Na je aanmelding kun je gelijk starten en nemen wij persoonlijk telefonisch contact met je op. De investering voor deze unieke online training bedraagt €598,- exclusief BTW.

Voor inhoudelijke vragen over de andere mogelijkheden van deze opleiding kun je via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Vul hier je gegevens in