Organisatieontwikkeling

De digitale fabriek
De maakindustrie is in Nederland van groot belang. Zij is goed voor ongeveer 800.000 banen. Het grootste aandeel in bruto toegevoegde waarde en 58% van de totale afzet naar het buitenland. Toch moet jij binnen jouw onderneming alle zeilen bijzetten om de organisatie ontwikkelingen in de industrie bij te benen. Denk aan nieuwe disruptieve technologieën, concurrentie vanuit opkomende markten, hogere consumenteneisen en toenemende schaarste in grondstoffen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden wordt de fabriek steeds meer digitaal.

Innovatie
Digitale innovaties vereisen een herinrichting van de ontwikkelprocessen binnen uw bedrijf en van de productieketen in de industrie als geheel. In plaats van zelf een heel product te ontwikkelen en te produceren, is samenwerking cruciaal. Deze werkwijze biedt u de mogelijkheid innovatie te versnellen en producten eerder op de markt te krijgen. Dit vraagt om leiderschap en smart working. Het aanbod van gekwalificeerd personeel staat daarbij onder druk. En dus moet je ook op zoek naar manieren om je vakmensen te blijven boeien en binden.

Maakindustrie 4.0 consultancy
Wij zijn maakindustrie 4.0 consultants en kennen de sector als geen ander. Wij hebben ervaring in consultancy en interim management bij organisaties in de maakindustrie. Gewapend met onze diepgaande sectorkennis, werken we transparant en doelgericht aan realistische oplossingen. Wij adviseren je onder meer over:

  • Verander- en verbetermanagement
  • Leiderschap en communicatie
  • Samenwerking en teambuilding
  • Persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

iListen begeleidt en ondersteunt opdrachtgevers in de maakindustrie bij het doorvoeren van veranderingen die leiden tot performance verbetering en waardecreatie.