Verandermanagement

Vernieuwingen doorvoeren
De maakindustrie omgeving verandert en jouw bedrijf moet zich daarop aanpassen. Ook over tien jaar wil je immers nog steeds een sterke speler zijn. Wij helpen je om jouw bedrijfsstrategie met nieuwe kansen voor groei en verbetering te ontwikkelen en te vertalen naar concrete verandermanagement projecten. Zo maken we jouw bedrijf, samen met jou, sterk voor de toekomst.

Verandermanagement en leiderschap
Vernieuwingen in een bedrijf hebben vaak ook te maken met veranderingen in houding en gedrag van individuele medewerkers. Hoe doen mensen hun werk en waarom op die manier? Wat laten mensen zien of wat laten ze niet zien? Houding en gedrag kunnen vernieuwingen onbewust in de weg staan. Er liggen voorwaarden, opvattingen en veronderstellingen aan ten grondslag. Door die boven tafel te halen en te bespreken, halen we belemmeringen weg.

Onze werkwijze
Wij zijn erop gericht om samen met jouw leidinggevenden en medewerkers te werken aan vernieuwing. Het in kaart brengen van vastzittende patronen is onder andere onderdeel van onze aanpak. Deze patronen geven aan waarom het gaat zoals het gaat en waardoor vernieuwingen geblokkeerd worden of veranderingen niet goed werken. Wij gebruiken verschillende methodieken zoals iPerform, Mindsonar en Radical Collaboration om analyses te maken en om nieuw gedrag in de praktijk te brengen.

Het resultaat
Veranderkunde is een kerncompetentie van iListen. Onze aanpak is gericht op de menselijke kant van de organisatie, maar staat in verbinding met het primaire proces. Wij sturen op resultaten met aantoonbare waarde. Het gaat om gemotiveerde medewerkers die samen werken aan projecten die ertoe doen. De koers is voor iedereen duidelijk en daardoor effectief.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

iListen begeleidt en ondersteunt opdrachtgevers in de maakindustrie bij het doorvoeren van veranderingen die leiden tot performance verbetering en waardecreatie.