Kies jouw mindset.

Kies jouw mindset.

Wat jij kunt leren van Victor Frankl.

De beste manier om succesvol te zijn in je persoonlijke leven en in je werk, is om te werken aan je mindset.  Mindset is je innerlijke houding naar mensen en situaties die staan tussen jou en je doel. Als je gericht bent op het behalen van je doel, is de kans groot dat je dit ook werkelijk gaat realiseren. Er is dan niets wat jou kan weerhouden. Hoe ga je dan om met tegenslagen hoor ik je vragen? Leer van het verhaal van Viktor Frankl om daar antwoord op te krijgen

Victor Frankl (1905-1997) was professor in de neurologie en psychiatrie die Auschwitz overleefde. In zijn boek De Zin van het Bestaan* (Man’s Search for Meaning, 1946) vertelt hij hoe hij op het dieptepunt van zijn ontberingen tot een opmerkelijk inzicht kwam. Hij stond met zijn blote voeten in de sneeuw en overdacht hoe de Nazi’s hem alles hadden ontnomen. Zijn bezittingen. Zijn gezondheid. Zijn geliefde, zijn familie. Zijn vrijheid. Zijn menselijke waardigheid……….

Ineens besefte hij dat hij nog maar één laatste vrijheid had. De vrijheid om zelf te besluiten wat hij van zijn situatie vond. De nazi’s konden beschikken over zijn leven en zijn dood, maar ze konden nooit beschikken over zijn innerlijke waardigheid. Frankl besloot om alle energie die hij had in deze laatste vrijheid te investeren. Hij weigerde zich nog langer onwaardig te voelen, hoe slecht hij ook werd behandeld. Hij weigerde zijn medekampbewoners als concurrenten te zien, ook al vocht iedereen om het laatste stukje brood. En na veel oefening slaagde hij er zelfs in om te weigeren de kampbewakers als beulen te zien. Te midden van onrecht en wreedheid, vond Victor Frankl een nieuwe vrijheid.

Wat Frankl ontdekte was dat hij baas was over zijn eigen gedachten en daarmee over de resultaten. Ondanks of misschien wel dankzij de omstandigheden waarin hij verkeerde. In zijn boek is dat de aanzet tot de logotherapie (Grieks woord logos=betekenis).  Welke betekenis geef jij aan het leven. En meer, welke betekenis kun je aan een tegenslag geven en dit ombuigen tot een positieve betekenis?

Wat betekent dit voor jou?

Bedenk voor jezelf eens een aantal situaties waar je in vast zit. Welke denkwijze hanteer je in deze situatie? En wat gaat het je opleveren als je de denkwijze veranderd? Krijg je dan een ander resultaat?

Ja en hoe kan ik dan beginnen? De eerste stap naar een andere mindset is dat je besluit om er naar op zoek te gaan.

Tussen een stimulus en reactie is een ruimte. In die ruimte hebben wij de mogelijkheid om een keuze te maken hoe wij willen reageren. In onze reactie ligt onze groei en vrijheid

Kijk om je heen in je dagelijkse activiteiten. In je werk als je een rapport op moet leveren voor een belangrijke klant en het blijkt dat de automatisering niet functioneert. Je hebt dan twee keuzen. Je klant teleurstellen en mogelijk jezelf en de organisatie schade toebrengen. “Ja maar de automatisering doet het niet dan kan ik toch mijn werk niet doen”. Je hebt ook de keuze om naar alternatieven te zoeken en net zolang te volharden dat ondanks de situatie je toch in staat bent om het rapport op tijd bij je klant te krijgen.

Of de situatie waarin je partner weer eens iets doet wat jij niet leuk vindt. Je bent boos en gefrustreerd en je voelt je verlaten. Hij doet nooit iets voor mij, en houd nooit rekening met wat ik wil. Als je boos en gefrustreerd bent wat brengt je dat dan? Wat is een alternatief, welke keuze kun je maken om je anders te voelen?

Ook jij hebt de vrijheid om keuzen te maken. Denk de eerst volgende keer als “ja, maar” in je opkomt eens aan “ja, en”. Maak dan de keuze die je dichter bij je doel brengt.

De producten en diensten die iListen levert zijn gebaseerd op vier uitgangspunten: Attitude, Groei, Achievement en Vrijheid. In een reeks artikelen geven we een nadere beschouwuing. Dit is deel 1. Attitude.  Lees hier meer over onze visie.

*Frankl, Victor, De zin van het bestaan. Uitgeverij Donker, 2005 ISBN 9061001730

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

iListen begeleidt en ondersteunt opdrachtgevers in de maakindustrie bij het doorvoeren van veranderingen die leiden tot performance verbetering en waardecreatie.