Paardencoaching voor persoonlijke ontwikkeling

Paardencoaching voor persoonlijke ontwikkeling

Mijn dochter van bijna 9 is een enthousiaste amazone. Samen met haar buurmeisje is ze vaak te vinden bij de boerderij van “boer Henk”. De hele dag zijn ze dan bezig met hun pony’s. En iedere maandagmiddag gaat ze paardrijden in de manege. Ze vraagt dan altijd of ik wil helpen met het rijklaar maken van de, in haar geval, pony. Pony’s en met name manege pony’s kunnen nogal eigenwijs zijn, en onbedoeld heb je dan zo maar een bijt te pakken.

In mijn ervaring als ruiter en als “opzadel” papa, heb ik geleerd dat niet alleen kinderen een spiegel van de ziel zijn, maar dat dit zelfde geldt voor paarden. In je omgang met paarden krijg je directe feedback. Als ik gehaast , want net even te laat, de stallen in ren met het idee om even snel een paard of pony op te zadelen, krijg ik gelijk een paar achterover gestoken oren te zien. Voor mij direct een teken voor een “tandje terug” en eerst contact en rapport te maken met het paard.

Paardencoaching
Paardencoaching is bij workshops dan ook bij uitstek geschikt om in te zetten bij het stimuleren van gedragsveranderingen. Deelnemers krijgen een “spiegel” voorgehouden: paarden zijn zeer sensitief en reflecteren zonder vooroordelen gedrag, intenties en emoties.

Daarnaast speelt de drang van het paard bij een kudde te willen horen een belangrijke rol. Dit verlangen naar verbinding met anderen biedt ons een zeer waardevolle metafoor voor de ontmoetingen die wij dagelijks aangaan, zowel privé als in een zakelijke setting.

Een van mijn collega trainers en coach Hélène Bakker heeft jarenlange ervaring met paardencoaching en verzorgt workshops met individuele coaching, team development of een workshop om beweging te creëren.

In deze workshops staan de thema’s “Ontmoeting”, “Verbinding” en “Uitdaging” centraal. Met behulp van de paarden en de 360° feedback-methodiek verkrijgen deelnemers meer inzicht het eigen gedrag en de kracht van intenties. De verhouding tussen ratio en gevoel blijkt in veel gevallen een belangrijk thema te zijn. En zeker niet geheel onbelangrijk: een hele bijzondere ervaring voor persoonlijke ontwikkeling en boven al ook erg leuk!

Lees meer op http://friskurentraining.wix.com/workshop

Of neem contact op met Hélène Bakker van Friskur Training & Coaching via email: h.bakker@friskurconsultancy.nl of bel +31 (0)6 54976119

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

iListen begeleidt en ondersteunt opdrachtgevers in de maakindustrie bij het doorvoeren van veranderingen die leiden tot performance verbetering en waardecreatie.